Jul 26, 2019, 10:39 PM  

Красотата 

  Poetry » Phylosophy
495 0 0

Научи се да виждаш красивото 
даже скрито във кофа за смет. 
Не забравяй, че даже и в сивото
са събрани нюанси безчет.   

Красотата е не в съвършенството, 
ни се мери с теглилки, с числа. 
Тя е радост по детски извираща, 
щом случайно снабдим се с крила.   

Красотата донася ни щастие, 
тя обаче е често на лов. 
Тя разбунва в душите ни страстите
и земята тресе от любов.   

Красотата е вечна амбиция
и ни често подлага на стрес
Всеки иска да бъде в кoндиция,

вcякa иска да блеснe c финec.

Красотата не е кариера, 
но пък често отваря врати 
и понякога с малки афери 
в обществото престиж си гради.     

Красотата - разглезено лека 
ни напуска без жал и следи, 
И вървим ли по крива пътека 
ще изпаднем във гьол от беди.    

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??