Красотата,
истинска и чиста,
излъчваща невинност, топлота,
дарява щастие и нищо не изисква,
носител на спокойствие и доброта.
Тя е всичко,
навсякъде я има,
семе, посадено в пустата земя.
Художникът със своята картина,
слънчев лъч, разпръскващ светлина.
Нежност е,
изящна самодива,
носеща се в танц сред цъфнала гора.
Живот в неземна приказна градина,
целуната от ангел, земята засия.
Красотата,
скромна и тиха,
прекрасен сън и щедър благослов,
тръпнеща във нежен влюбен поглед,
красотата е любов.
© Християна Манева Всички права запазени