9.03.2014 г., 16:10 ч.

Кратко име 

  Поезия » Друга
418 0 3

Очите ù сравняват със звездите,

а кожата ù със копринен пух.

Сравнения такива (ще простите),

оставят безразличен моя слух.

 

Била походката ù на газела,

а пък смехът ù - ромон на поток.

Опитва някой доста неумело

да я описва със възторг дълбок.

 

Била тя изкусителката Ева.

Лилит била. Зарязала Адам.

Била мръсница, кучка, свята дева,

начало, пропаст, истина и храм.

 

С въздишки пълнят листите си бели

поетите за нея - ден и нощ.

Любовници загиват на дуели,

пронизани с куршум или със нож.

 

Страстта измъчва ги на бавен огън.

За нея плащат всякаква цена.

Прошепват името ù в изнемога.

 А то е кратко. Хубаво. ЖЕНА.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??