Лятото сутрин
целува морето
усмихнато слънце
с лъчите гори
художник захласнат
рисува небето
там в синевата
птица лети.
Помахва с крилете
сякаш за сбогом,
а после във полет
думи реди,
лятото свършва
ще се върна на пролет
с теб ще го срещнем
ти не тъжи.
Художник в палитра
боите размесва
оранжево слънце
платното краси
венец от грозда Есента
в косите си вчесва
в ръцете и кошница
на смокини дъхти.
Септември, 2019г
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени