17.05.2024 г., 18:44 ч.  

Краят на една любов 

  Поезия » Любовна
156 1 2

Краят на една любов

 

 

За мен приключи този водевил!

Театърът със любовта завърши!

Обичала си ме! Къде съм бил?

И за това ли любовта ни свърши?

 

Любовта ни бе една лъжа!

Празни думи! Срещи! Обещания!

Виновен ли е някой за това?

За всичките несбъднати желания?

 

За мене беше всичко на света!

И радост, и копнеж, и вдъхновение!

Оказа се, че всичко е лъжа!

Желание, надежда и съмнение!

 

Обичах те! И моето сърце

туптеше всеки миг и час за тебе!

Ти беше всичко! Моето небе!

Сега съм просто спомен непотребен!

 

Не ме боли! Претръпнах, може би?

Душата ми е пепел след пожара

който в мене ти възпламени!

След това в играта си ме вкара!

 

Обичах те! Но мен не ме боли!

Излъга ме! Повярвах ти! Така е!

Със другия ще бъдеш утре ти!

А в други ден с кого-Съдбата знае!

 

17.05.2024 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??