В днешното време на червЯци сити, ти помниш ли Ван Гог и Ференц Лист? С Изкуството си те забогатяха ли? Ти помниш ли Вапцаров -"терориста", осъден от народните предатели? Дали и те "цената" си са смятали? Не знам "от опит", даже не съм съм пробвал, но мога да гадая, без да знам, че от Изкуството се раждат само сЪлзи, усмивки и моменти на Възторг, и Свобода... В душите на заробените. Изкарват се парички, всъщност, да! Изкарват се съвсем не от творците - изкарват се от червеите сити, щом Гениите застигне ги Смъртта... Тогаз се "качвала цената" на творбите им... В ПАРИ се вдигала... Цената на Съдбите им! Не искам и не ща да оценявам. Не ми и стиска, да купувам с пот това, що знам - от Сълзи Е Изваяно - Надежда ни дарява... За Живот! Но винаги монета му оставям - на музиканта, спрял на някой мост, що пее пак, прегърнал акордеона си. "Здравей Любов", или "Не остарявай"... И чак до мрака в мен звучи танго. Картини подарявам на приятели и стихове чета им не за грош, а за искриците в очите им, издаващи това, което реже като нож и готви ни за скок... Във Необятното. Простете ми, ако съм ви вгорчил Надеждата за Хляб или разкош... "Поет" не е "професия", а "Призвание" - чегъртани Слова с цвета на кръв, засъхнала, по пода на занданите - напомнят ни Живота ни - такъв, какъвто сме готови да го схванем. "Поет" наричат някого посмъртно, а приживе (все още) е "Човек"... И някои Песни все ще се четат!!!
Следващо от категорията
Следващо от автора
Много, много ми харесват стиховете ти!
Пълниш ми душата!
Благодаря!