27.05.2010 г., 14:44 ч.

Kрила от лен 

  Поезия
909 0 3

На устните ми днес ще засияе

усмивка от роса. И дъждът -

така вълшебен, тих и постоянен,

зная, ще се слее с моя дъх.

От рози ми омръзна битието.

А сега дори и мислите бодат.

Без пламъци изгаря ми небето.

В него гарвани мечтите ми кълват.

Добра, невинна, ала в грях.

Навярно днес доброто се наказва.

Сянка... съм била, прозрачна

и само в мен надеждите увяхват.

Силната и слабата съм на деня.

И мога да съм в бурени обрасла,

но сама аз ще изкоча от пръстта,

готова за театър, палигиатсва.

Аз мога да се давя и да дишам.

Пламъци от хъс горят във мен.

От дъното аз винаги политам

с невидими крила от лен.

© Приятна Самота Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • The ones that make(z) you wonder 'bout all kinds of stuff.

    ПП: Благодаря ви за приятното посрещане. :>
  • "I am just going through changes..."

    What kind of changes beest thou going through?
  • Наистина, днес доброто често се наказва!
    Поздрав и добре дошла!
Предложения
: ??:??