15.06.2010 г., 10:21 ч.

Криле 

  Поезия » Бели стихове
930 0 2

    По влажната трева

    на едно свежо утро 

    съвсем неочаквано зашляпа босо

    желанието ми да полетя.

    То закачливо погъделичка

    младия пух по крилете ми

    и разбуди онзи пра-стар

    копнеж за летеж.

    Разперих ги на часа,

    затаила дъх тревожен.

    - Не, не може! - развикаха се всички в хор. 

    - Не е за теб безкрайният простор!

    И ме понесоха да ги хирургират...

    Глупци!!!

    Крилете не от тялото,

    ОТ ДУШАТА МИ ИЗВИРАТ !

 

 

    публикувано в "Моето чудовище" - 2005 г.

© Пенелопи Клисурска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??