25.04.2007 г., 0:06 ч.

Кристали 

  Поезия
439 0 3
        Кристали
 
 Сълза в сърцето гори,
 Сълза, родила кристали,
 Сълза неродена дори,
 а сякаш забити кинжали.
 
 Сълза или просто мираж
 сърцето безкръвно оставя,
 сълза, извикала на дублаж
 мълния на вечната забрава.
 
 И кристалите тихо се чупят
 недокоснали даже мига,
 сякаш устни се цупят,
 мислейки си за шега.
 
 И кристалите все пак оцеляха,
 събрани последно в сълза,
 и сълзата тихо отрони се
 сама... непозната... в нощта.
 
 24.04.2007  23:00

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??