3.10.2007 г., 12:36 ч.

Криворазбрана страст... 

  Поезия
759 0 24
 

Криворазбрана страст...

Илюзии прокълнати!

Пак вечни въпросителни

преследват ни...

Чета ли в нея?!

Той усеща ли...?!

Реди се в низ...

поредната дилема.

Със поглед го примамила,

той я нарисувал...

сияние от негатив...

... фалшиво, неугледно...

И боязливо се страхувал

дали е всичко... достоверно?!

Разбра ли магистралите

в очите...

Погледна ли, където аз не бях...?!

Или в заблуда окова ми дните,

със крясък на суетност

поруга...

Най-крехкото и скрито

в дълбините...

Изрови и захвърли с лекота.

Неистово как искам да прогледна

зад тази тъмна маска...

Гордостта...

Очите засипИ ми със лъжата.

Изгризвай ме по къс... не стой...

Така невинно

си изправен до стената...

Поредният недоразбран

герой....



...

© Деси Инджева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??