22.09.2021 г., 0:50 ч.

Криза 

  Поезия » Хумористична
345 0 10

Криза, майко, криза ме налегна!
Джоба ми е празен кат държавната хазна.
Тоз кран, колко още да го стегна?
Вече мусаката я ям без кайма.
Докопах на баба сапуна домашен,
изпразних запаса от царска туршия,
а пипна ли лятото вирус стомашен,
бърша се с вестници вместо хартия.
Прежалих и нокти и скъпи фризьори,
краката си бръсна в ръба на стената.
По празници само си правя купони -
печен пипер и компот от мазата.
Олио - промоция! Три и педесе!
Тези хора не познават ли парите?
Идеш в магазина - то те разтресе!
Пот ти избива дори от петите.
Тв'а безпаричие ще ме довърши!
Тъкмо скътам два-три лева
и хоп - гледам хляба свършил.
Ех, отиде и последната резерва!

© Бисерка Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??