21.10.2008 г., 9:32 ч.

Кръговрат 

  Поезия » Философска
590 0 10

Луната няма да изгрее,

не види ли я Слънцето с жарта си.

Кавалът няма да запее,

чобанин не го стопли ли с дъха си.

Лозата - просто е дърво,

не реже ли я зиме косер.

Пчелата - само е муха,

ако го няма оня кошер.

Цигулката е само талпа,

не се ли появи солистът.

Пианото - ковчег за слона,

ако го няма акордистът.

И метеоритът е черта,

не хвърлят ли звездите фаса си.

Еленът - мъжка е сърна,

ако остане без рогата си.

И розата е грозен храст,

ако го няма градинарят.

Живот - врата в каубойски бар,

навън-навътре се отваря...

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??