27.05.2017 г., 23:27 ч.

Кръговрат ли е 

  Поезия » Философска
513 2 1

Не давай неискани обещания,
не изпълнявай непожелавани желания,
не доливай чашата на пияния,
не въздишай по нощта на ранина!

Път се извървява,
песен се допява,
сън се недосънува,
миналото живо не изплува...

Миговете вече отлетели
утре няма да се върнат,
снимките са избледнели,
старите обувки омалели...

Сякаш вчера тука с теб седяхме,
днес сама съм, чак очи ме заболяха
да се взирам в необозримото,
да очаквам невъзвратимото...
да възвърна времето неумолимото...

 

Щом няма път назад, не е кръговрат!

© П Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много правдива творба. Нещата са такива каквито си ги написала. Има какво да се поучим от тях. Поздравления!
Предложения
: ??:??