8.12.2005 г., 21:43 ч.

Кръстопът 

  Поезия
759 0 2

Кръстопът

 

 

Пак вали в душата ми

и мисли парещи засипват моя ден,

и тръгнала отново,но на никъде,

поискала да спра,макар че пътя е пред мен.

 

Оглеждам се уплашена,като чели на улица,

избираща посоката на кръстопът,

ала зеленото оказа се измислица

и чаках някакъв сигнал-дори и друг.

 

Но стигаха до мене само звуците

от улицата от кипящият живот.

И гледах как се радват другите,

застинала от страх да не пресека щастливия им път.

 

И пак се лъжех,че сама ще мога,

да пристъпя улицата даже в мрак,

просто като кажа сбогом

на  останалия зад гърба ми свят.

 

 

        24.07.05г.

© Рени Радева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??