Куче
Като куче ровещо в кофа за боклук
Аз се ровя в живота за мъничко любов
Да намеря и аз като него малко храна
то за стомаха аз за сърцето
Но нищо не намирам...
Само остатъци от човешко безразличие, самота, разруха
Скитам с надежда някой да ме намери
и приюти в сърцето си, да ме гледа и обича.
Човекът АЗ или Кучето АЗ
Все ще чакам.
© Радослав Асев Всички права запазени