22.06.2011 г., 11:17 ч.

Кучка 

  Поезия » Друга
685 0 2

Избуяли треви ме изпиват,

не остана в мен цвят медоносен,

със мокри черги ме сякаш завиват

и плодът ми умря... недоносен...

 

Тежки пранги краката ми влачат

и ръжда със кръвта ми се смеси,

аз съм труп, но за мене не плачат,

гладна смъртта се до мене надвеси...

 

Даа, ужасна е тази с "косата"...

Под качулката звучно се смее

и ръцете ми с хватка извива,

бърза в мене докрай да се влее.

 

И промъква се, място заема,

с криви пръсти хралупа отваря,

на душата местенцето взема

и очите ми жални затваря...

 

Ето, празна и ялова... вече съм куха,

нямам сълзи дори да заплача,

не, не чувам, отдавна съм глуха -

към отвъдното бързичко крача...

 

С кал подхранвам изсъхнало тяло,

червей някъде в мене мравучка,

нищо няма... не е оцеляло...

а без чувства, аз просто съм КУЧКА!

 

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Разтърси ме с този стих, мило момиче!
  • Прекрасен стих - решителен, естествено...емоционален...!!!
    "Даа, ужасна е тази с "косата"...
    Под качулката звучно се смее
    и ръцете ми с хватка извива,
    бърза в мене докрай да се влее."

Предложения
: ??:??