21.12.2008 г., 10:19 ч.

Куцо / Сакато 

  Поезия » Любовна
387 0 1
И двамата с теб, приятелю, имаме
недъзи, които не се стараем да крием.
Ние лъжем себе си и взимаме
доверието на хората нам нереагиращи.

Какво в нас виждат душевно слепите -
грозна картина или празно огледало?
Ние само отблъскваме поетите
и всичко красиво, което биха създали.

Ти си недокосваем по провали -
имаш каталог от лоши мигове.
А другите не са те разбрали,
това, което си признал в стихове.

Аз пък все не случвам на Съдбата,
тя си играе своите вечни игри.
Както винаги става с душата -
осакатена откъм цветни искри.

И не само ние в живота куцаме,
много като нас споделят същото.
Трябва всички ние да се научим
как страниците да обръщаме...

 

 

 

 


***
 Посветено на колежката ми - Десислава Симеонова :)

© Христо Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми! Много!

    п.п. само заглавието ми се струва не съвсем подходящо в този си вид.
Предложения
: ??:??