23.04.2009 г., 8:37 ч.

Кукувичка 

  Поезия
1169 0 10

Тегне мъка в цялата страна,
южни птици даже не долитат.
Кукувица някъде запя,
сякаш за сълзите заразпитва.

Чуй гласа ú, Боже, само Ти,
като звън камбанен как се мята.
Въздухът от болката трепти,
а ехото разкъсва тишината.

Кукувичке, моля те, млъкни
и не брой сълзите, дето капят.
Ти не знаеш всъщност как боли...
Тегне над страната ни проклятие.

Младите във чуждите страни.
Младостта залага си, защото
те са със пронизани души,
с бягството спасяват си живота.

Кукаш нейде? Боже за какво?
Сякаш, че гласът ти е злокобен.
Намери разлистено дърво.
Нашето е със изсъхнал корен...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??