3.10.2016 г., 17:32 ч.

Купон в дълбоката провинция 

  Поезия » Друга
273 0 3

КУПОН В ДЪЛБОКАТА ПРОВИНЦИЯ 
Р.Чакърова 

 

Премина лятната тъга, 
прескочи тихичко отвъд 
по многоцветната дъга... 
И ми посочи моя път. 

 

Откри се хоризонтът ласкав, 
и зърнах своята Душа 
да крачи в калдаръма бляскав 
по кецове - съвсем пеша. 

 

На рамо носеше торбичка 
със овехтели грехове, 
шишенце тайни, много лични 
и сух комат от страхове. 

 

Наметнала си бе сетрето, 
закърпено съвсем без вкус... 
Изглеждаше ми, общо взето, 
като от стар, хипарски блус... 

 

Защо пък да не потанцуваме? 
И да открием новия сезон. 
Ще се напием, ще празнуваме, 
ще го ударим на купон! 

 

Ще сложа старите си джинси, 
ще съм разрошена, без грим... 
И там, в дълбоката провинция, 
на воля ще се веселим! 

 

Лондон 02/10/2016 '  12:57

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??