18.09.2021 г., 22:19 ч.

Квартално магазинче 

  Поезия » Бели стихове
817 0 5

Баба Ленче беше ми на гости.

Няма да ви лъжа и парички ми остави.

С маршова стъпка се запътих към квартала,

да посетя и леля Мара,

че да разменим парите за сладки чудеса.

Звънецът извъня, а аз съм вече вътре.

- Здрасти, лельо Марче

- Здрасти, Пепи, ха кажи, колко парички дадоха ти.

- 100 грама дъвчащи бонбони с вишнев послевкус,

ледено сокче с ябълков оттенък и

не забравяй големия пакет зрънчо,

че довечера ще дават детски 

и не ми се иска да стоя гладен. 

Леля Марче се затича, ха наляво, на дясно,

В лявата ръка бонбони,

а във дясната се зеленее лед в прозрачна чашка,

а зад нея се подава прозрачен пакет със надпис ,,Зрънчо,,.

Метна ги в една торба и протегна сбръчканата си ръка,

бръкнах в малкото си джобче, та да извадя грошче.

Леля Мара се засмя и ми подметна дъвка ,,Турбо",

със зъбата усмивка се запътих към вратата. 

- Много здраве да пре...

С дъвката в уста, треснах входната врата

и запътих се към дома.

© Kristiqna Pishieva Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Любимите детски лакомства »

22 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??