25.08.2019 г., 14:54 ч.

Кварталът се промени 

  Поезия » Философска
439 0 0

                                              Пораснахме, не сме малки деца,

                                              да вървим искахме само нагоре,

                                              изменяха се вечно нашите сърца,

                                              за бъдещите планове говорим.

 

                                              Детски сърца, силни детски сърца,

                                              детски сърца боже толкова смели,

                                              сърцата на игриви деца,

                                              деца по баири милиони поели.

 

                                              Невинни бяхме и много добри,

                                              искахме къщички, здравите кули,

                                              честно печелехме всички игри,

                                              едно бе едно, две-две, нула бе нула.

 

                                              Къщите нови са пред старите,

                                              някои с нови дори се смениха,

                                              засвириха край басейни китарите,

                                              погребани напълно в детството дните.

 

                                              Подкараха коли момичетата,

                                              бързи коли и за всички момчета,

                                              какви били сме днес отричаме,

                                              бедността като урок тъй се свлече.

 

                                              Кварталът е друг, животът му кипи,

                                              улиците са рокли с диаманти,

                                              бутилка вино детсвото, го изпихме,

                                              сменили сме всичките ресторанти.

 

                                              Кварталът миг по миг се променяше,

                                              в къщи двуетажни вперени очите,

                                              истинското губеше свойто значение,

                                              пръчиците от него как личат си.

 

                                              Къщи с басейни, коли, очила,

                                              мъже и жени с очила черни днес сме,

                                              всичко кварталът красив е видял,

                                              други неща са красиви и смешни.

 

                                             18.08.19

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??