21.09.2019 г., 13:11 ч.

Къде да побереш любов такава? 

  Поезия » Любовна
340 5 3

Едва ли някога ще дойде ред 

така и мен да заобичаш. 

Тъй, както аз обичам теб, 

ти - мое хубаво момиче! 

Аз знам, че много съм ужасно труден. 

Къде да побереш любов такава? 

Това са дъждове и страшни бури. 

Потопи, пепел и жарава. 

Къде във себе си да настаниш, 

онези трепетни желания, 

с които сигурно ти се крещи, 

а си превърнала в мълчание... 

И тези мъчни въпросителни. 

И всички дълги многоточия - 

Къде? Кажи ми задължително, 

защото отговорите не са безсрочни... 

Дано наистина пък дойде ред, 

след толкоз, грешно подарени страсти, 

дъждът в очите ни да донесе 

туй, чакано в душите, щастие... 

 

Стихопат.

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??