В безкрайни битки и полесражения
изтичат в бурното море годините.
И днес решава се съдбата
на всички закъснели рицари.
За Дон Кихот е времето отдавна минало,
на дневен ред излизат тъмни сили.
Те, пълчища побеснели, хукват с ярост,
не могат да търпят пред тях да свети ярко
на правдата лицето - в озарение,
а любовта на хората ги хвърля в озлобление.
Аз все пак вярвам, ще възтържествува
най-после истината, ще ликува.
И си струва, с кураж и мъдрост - като щит
да срещнем вражеското копие
и го пречупим в миг!
2011-03-29 09:26:29
© Хрис Всички права запазени