23.10.2008 г., 12:31 ч.

Къде е Шехерезада 

  Поезия » Любовна
927 0 0
Не ми казвай "обичам те", само защото било модерно,
не ме прегръщай, защото според някой си е идейно!
Не ме целувай, за да парадираш със своята плячка,
не искам в живота ти да съм скъпа играчка!

Не искам да ме обичаш просто по навик,
недей да ме носиш като бижутериен накит!
Не ме гледай, сякаш съм статуетка за първа награда!
Не искам да ти бъда материалната наслада!

Аз съм човекът, който в огъня влиза за теб,
а ти ме сравняваш със първокласен билет...
В гърдите ми сърце тупти, а не часовников механизъм,
а ти вместо с обич, го навиваш с болезнен садизъм!

Каква душа трябва да имам, за да успея така да живея?!
Да стискам зъби, да не чувствам, да съм безразлична... Не умея!
Къде е Шехерезада със своите хиляда и една приказки,
да ми ги разказва, а не да заспивам, броейки сълзите си?!...

© Мария Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??