17.05.2008 г., 13:04 ч.

Къде, любов, закъсня? 

  Поезия » Любовна
642 0 3

Къде, любов, закъсня?

Аз чаках те и изстрадвах всяка сълза,

всеки дъх умираше, търсейки те,

сърцето жадуваше, въпреки всяка тъга.

Къде, любов, закъсня?

Дали се изгуби сред хорската суета,

или може би в празните лица

на хилядите изтерзани от лъжи лица.

Къде, любов, закъсня?

Може би поспря да погледаш залеза,

или Луната заплени очите ти,

или мъглата - гъстата, обви сърцето ти.

Къде, любов, закъсня?

Годините текат неумолимо в сивотата на деня

и пак те копнея, любов - усмихни ми се поне в съня,

откъсни отгледаните от моите сълзи цветя.

Къде, любов, закъсня?

... Ела, изпий поне последната сълза -

да живее в тебе...

даже и мен да ме няма на света...

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ще дойде!!!
    Вярвай!!!
  • тя не закъснява, ние просто я пропускаме покрай нас- или обичаме тези, които не ни обичат
  • ... Ела, изпий поне последната сълза -
    да живее в тебе...
    даже и мен да ме няма на света...
    Това е желанието, нуждата от срещата с любовта. Хубаво и красиво
Предложения
: ??:??