9.04.2024 г., 15:43 ч.

Къде потънахте, приятели? 

  Поезия
22 0 0

Приятели от времето
на Кук и Магелан,
къде потънахте?
В кое море оставихте
завинаги сърцата си?

Нима не чувате на времето прибоя
как тихо ви зове – за дълъг път?

Морето днеска е заспало като кит
и може би сънува Одисей
по пътя за Итака.
Но утре – то ще се събуди
в това съм сигурен.
И пак ще тръгнем с вас на път
преди да зазори!

Сложете си моряшките фланелки!
И шапките моряшки си сложете!
Нима не виждате приятели?
На гротмачтата е Хоризонта,
а зад него – цяла кавалкада
от бурета със ром, барут и гларуси!

А вас ви няма…
Къде потънахте
приятели?
В кое море оставихте
завинаги сърцата си?...

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??