Българийо!
Кога изгуби своята слава,
кога те намразиха твои деца!
Брат срещу брата, син срещу майка,
тъне в забрава твойта история славна!
Ала недей ти се тревожи,
все някой ще ни избави,
то бездействието по-силни прави!
Силни, но не и свободни,
а само сред чужди врагове покорни...
Българийо!
Аз плача за теб!
Но кога се сетят твои синове
за теб да се борят и теб най да тачат,
ще плачеш вече и ти, майко Българийо!
© Стойка Каменова Всички права запазени