Mar 3, 2022, 11:58 AM

Къде се изгубихме? 

  Poetry » Other
199 0 0

Българийо!

Кога изгуби своята слава, 

кога те намразиха твои деца!

Брат срещу брата, син срещу майка, 

тъне в забрава твойта история славна!

 

Ала недей ти се тревожи,

все някой ще ни избави,

то бездействието по-силни прави!

Силни, но не и свободни,

а само сред чужди врагове покорни...

 

Българийо! 

Аз плача за теб!

Но кога се сетят твои синове

за теб да се борят и теб най да тачат,

ще плачеш вече и ти, майко Българийо!

© Стойка Каменова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??