4.12.2005 г., 15:51 ч.

Къде си 

  Поезия
713 0 3
Търся две очи кадифени,
две ръце към мен прострени.
Търся те навсякъде. Търся
в светлината и във мрака.
Рисувам те в представи замъглени,
сънувам те как в нощи пълнолунни,
разрязваш здрача, в пътя си към мене.
Намирам те и те изгубвам.
Търся, търся те навсякъде...
Тичам по ливади окосени.
Скитам по площади прашни.
Вглеждам се в лица студени,
все те няма, става страшно.
Телефонът упорито пак мълчи.
Пощальонът чука на съседните врати.
Щом те няма с вятъра ще тръгна
и ще пея като кукувица...

© Галя Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Толкова хубаво си предала усещането..Поздравления!
  • Търси ги и дано ги намериш, много е хубаво, Гале!
  • Браво!Прекрасно е и ми напомня нещо...6 от мен
Предложения
: ??:??