1.04.2023 г., 13:16 ч.  

Къде си?! 

  Поезия » Любовна
297 5 2

                       На жена ми

 

Къде си, питам се, къде си?!

Омръзна ми от пошла плът 

на хиалуронови принцеси,

които за Ергена мрат!…

Ела,  в съня ми хермелинов

и тихичко се въплъти

в неземен образ на Богиня.

Не тръгвай ти, не тръгвай ти!…

Душата ми не ще угасне

ни в нощ, ни в розовеещ ден,

целувайки ме сладострастно -

красива “Ева” на Роден!…

Съзвездията в симбиоза 

преливат в твоите очи!

Поета под камари проза

с присъствие обнадежди.

Разбъркай моите алюзии

с една метафорична сласт…

Дори и след смъртта ми, Музо,

с теб вечно ще живея аз!

 

01.04.2023 г.

 

 

 

 

 

© Владислав Недялков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??