7.07.2007 г., 16:42 ч.

КЪДЕ СИ ЖИВОТ 

  Поезия
656 0 11
Живот, живян на един дъх, с години,
живот труден, затънах до колене.
Къде си?
Дали в птичи глас, в горска дъбрава
или във стръкче цвят, в дъхава поляна!?

Дали си в глас далечен на жътварка
или в шевица чудна, ръкотворна!?

Дали си в хляб вечен, със сълзи омесен
или в дух, свободен, на воеводи!?

Аз знам, ти си в белия зид на оградите
и в белите менци по гераните!
Аз знам, ще танцувам сред твоите пейзажи
и ще отдъхвам в знойните ти залези!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??