13.10.2023 г., 11:44 ч.

Кълбо от рими 

  Поезия
149 4 3

КЪЛБО ОТ РИМИ

 

… изглежда, че навреме остарях – и кефи ме, че нямам време вече,

и дишам си между сълза и смях, един старик! – на римите обречен,

и връзвам ги – една подир една – да се ветреят – чирози на низи! –

опастрих ги от завист, злост, вина и нося – чисти! – белите си ризи,

със тях летях си на автопилот – и вярвах в своя извънземен кораб,

 

че Красотата в тоя тъп Живот се състои в това! – да бъдем Хора,

че – даже да замръквам без пари, сиротен, гладен, жаден и бездомен,

ще ме събуждат рано сутрин в три! – и няма да съм ви ненужен спомен.

Аз – варненският дървен философ, почесвам мъдро голото си теме! –

и съм кълбо от рими – миг Любов! – в това ужасно безлюбовно Време.

 

11 октомврий 2023 г.

гр. София, 19, 20 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??