18.02.2005 г., 23:26 ч.

Към дома... 

  Поезия
900 0 4
                        .....Отново на път.....
Разтвори щедри обятия голямият град,
с нажежена бетонова прегръдка ме обгърна.
Изправи се пред мене светофарена гора
и в пулсиращи, разноцветни реклами потънах.
Чувствувах как поемаха последния ми дъх
бензин, марихуана, гримове, скъпи парфюми ....
С носталгия по уханните български гори
някаква песничка от детството си засвирих...
Ненадейно, зад мен песента продължи
момченце,
сополиво, бледо, унило....
Настръхнах....
Жестоката му истина дъхът ми притаи:
-Пристигнахме тука преди около година,
с много надежда за бъдеще непорочно....
Но скоро татко го затрупа мина,
а мама, по хотелите се скрива нощем
или по улицата "милостинята" събира....
-Аз ли? Ми спя си в новия кашон от телевизор.
-Какво ли ям? Тук хората изхвърлят за петима....!
Приседнах до него на тротоара
прегърнах го, сви се в скута ми примряло.
Горчива сълза неволно падна и пътечка направи
върху детската  бузка от прах посивяла...
-Ще дойдеш ли с мен, да потърсим мама?
Измъчена жена, с поглед от гримът й променен,
видяхме я подпряна пред светеща реклама.
-Аз тръгвам за България, ще дойдете ли с мен?
Не изчакаха повторна покана......
$$$$$
Летя с натъжено сърце по гладката магистрала,
блестящият град за сбогом ми маха ревниво.
Поглеждам в панорамното огледало,
две страдални души в сън са притихнали....
И бледите лица усмивка прояснява,
навярно в съня си, вече са пристигнали.....

© Пепа Деличева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Докосна ме,много е истинско и вълнуващо...
    Поздрави!
  • Благодаря ви момичета! Наистина е тъжно, но има много подобни случаи и ситуации, затова ние не трябва да ги подминаваме, а да се постараем да намалеят до минимум.
  • стана ми тъжно... поздрав за стиха!
  • Разкошнен е стиха, много ми хареса
    С поздрав
Предложения
: ??:??