О, сестро на слънцето!
Богиньо Селена –
ти, също око си
на Господ всевиждащо...
Под твоята нощна усмивка,
смирена,
заспива на природата
колелото задвижващо.
Запази ни богиньо,
от помисли тайни
и от рушителни в доба,
тъмни деяния
на сили нечисти –
що в мрака незнайни,
коват черни магии
и зли заклинания!
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени
Поздрав1