Jun 20, 2006, 7:53 AM  

Към Луната 

  Poetry
541 0 1

О, сестро на слънцето!

Богиньо Селена –

ти, също око си

на Господ всевиждащо...


Под твоята нощна усмивка,

смирена,

заспива на природата

колелото задвижващо.

 

Запази ни богиньо,

от помисли тайни

и от рушителни в доба,

тъмни деяния

на сили нечисти –

що в мрака незнайни,

коват черни магии

и зли заклинания!

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??