29.04.2010 г., 8:53 ч.

Към ново утро 

  Поезия » Любовна
613 0 1

Към ново утро

 

Отдавна е изпята нашата песен,

дори последната и трела отзвуча

и днес за двама пътят ни е тесен,

настъпи времето да продължа сама.

 

Настъпи времето да спра да се обръщам

и да поглеждам със тъга назад,

сълзи от болка, от обида да преглъщам

и да треперя от безсилие и яд.

 

Отдавна надалеч от теб блуждая

и безразличие в сърцето ми цари,

днес, гледайки те в очите, ще призная,

че тъй наречената ти любов горчи.

 

Проумях, че животът е толкова кратък,

за да губя време в напразни мечти.

За мен има път, който води нататък -

към нова любов и към слънчеви дни.

 

И винаги има нова надежда,

в небето мрачно - искряща звезда,

която от тъмните нощи извежда

към утро, окъпано във светлина.

 

 

© АнеблА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??