22.12.2013 г., 14:15 ч.

Към приятел 

  Поезия
562 0 0

Към приятел - 13.02.2012

Какво да ти пожелая, приятелю,
щом имаш най-ценния дар на света?
Заобиколен от хора, които те обичаме,
и живот, пълен с мечти и блага.

Жив бъди и по пътя на живота си
до дълбоки старини върви!
Здравето пази, но и душата си,
пред трудностите винаги силен бъди!

Не малко бури ще срещнеш в живота си,
една подир друга, по-силни дори.
С упоритост и борбеност следвай мечтите си,
разумен бъди, за да ги осъществиш!

Късметът - той е нещо несигурно.
Вярвай в него, но не се уповавай!
Като морето... и тихо, и бурно,
както водата, камъка с постоянство побеждавай!

Пари да имаш, ти пожелавам,
но те са нещо временно на този свят.
Веднъж ги имаш, друг път ги нямаш,
но щастието не се купува, то те прави най-богат!

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??