12.06.2008 г., 10:13 ч.

Към себе си 

  Поезия
768 0 15
Престани да търсиш красивото в хората,
така ще ги видиш красиви.
Престани да го търсиш! Тежи ти умората
от търсене в пътища сиви.

Престани да стискаш надеждите в шепата,
пусни ги да минат през пръстите.
Крещиш, а пък те чуват само от шепота
и от думи безмълвни, непръснати.

Престани да искаш от себе си истини,
нима човекът е истина!
Свали тези тежки окови на смислите,
от смисъл си вече безсмислена...

© Петя Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??