Аз към теб пътувах отдалече,
а към мен пътувала си ти.
Спирах сред звездите всяка вечер -
да открия твоите черти.
А била си ти до мен безгласна,
бил съм аз във твоите мечти.
Аз намерих в тебе мойто щастие -
своето във мен намери ти.
Всичко е нататък неизвестно -
любовта е радост и тъга.
Щастието намерих твърде лесно -
трудното е да го задържа!
© Васил Всички права запазени