27.05.2007 г., 10:34 ч.

КЪМ ЗАЛЕЗА ВЪРВЯ.ПО НИШКИ ОТ КОПРИНА 

  Поезия
1089 0 7
 

***


Към залеза вървя.  По нишки от коприна

се спуща виолетовият зрак.

По бронзовите мачти -  пламнали рубини. 

Над залива - светулки - цял рояк...


Започва ли брегът, или завършва тука

в прибоя, от упорство побелял?


Кърви и пие пясъкът пенливата поука

от пътя, който сам е извървял...

© Забраван Забраванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??