***
Към залеза вървя. По нишки от коприна
се спуща виолетовият зрак.
По бронзовите мачти - пламнали рубини.
Над залива - светулки - цял рояк...
Започва ли брегът, или завършва тука
в прибоя, от упорство побелял?
Кърви и пие пясъкът пенливата поука
от пътя, който сам е извървял...
© Забраван Забраванов All rights reserved.