12.09.2023 г., 7:11 ч.

Късата клечка 

  Поезия » Свободен стих
144 0 0

 

         К Ъ С А Т А К Л Е Ч К А

 

Късата клечка е вече изтеглена!

Последният старт отдавна е даден!

Всеки ден Жестоки Трагедии гледаме...

Нощес Мароко беше Ударено!

 

Не,че и преди не се е случвало,

но сега епизодите се редят като в броеница,

само,че с тях не убиваме отмерено скуката,

а с Ужаса си,те в костите ни проникват.

 

Вчера беше пометен брега на морето,

днес Стихията планината удари,

утре може Торнадо Проклето

Моща си върху нас да стовари...

 

От Високото Отговорно Ниво

съболезнования изказват и знамената спускат наполовина,

с оправдания,че срещу Природата не можело то,

в Съдбовните Мигове да вървиме...

 

Почтено,Смирено след Нея

пристигат Господа Другарите,

с неадекватни обезщетения да ни греят

и с надеждата да продължат,да управляват.

 

Търсете причините,дерзайте...

Питайте народа ни мъдър,дълбока диря оставил,

"За това,що вие глупци не знаете,

Позор ли е или Слава?"

 

Вие имахте право на Жребия

и от толкова много сценарии

най-късата клечка изтеглихте,

затова толкова често и жестоко сме парени.

 

09.09.2023г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??