10.04.2019 г., 10:23 ч.

Къща на ужасите 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
486 2 2

Сърцето ти е къща на ужасите,
пред вратата му надпис:
„На своя отговорност влизайте”,
вътре е пълно с призраци
на предишните ти възлюбени,
в ъглите му – твоите демони –
ревността, алкохола, цигарите,
избухливостта, недоверието -
търпеливо чакат да ме изплашат,
до тях – няколко скелета
на жени, които си забравил
(и те ли са предупреждение?),
разхождам се из стаите –
тук е учудващо спокойно,
диванът всъщност е удобен,
леглото е достатъчно голямо,
в подземието – скривалище
на последните ти сили за обичане
(обещавам да не кажа на никого),
къща на ужасите, а най-страшно е,
че не ми се излиза…

© Мадлен Аспарухова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??