24.12.2013 г., 13:52 ч.

Къща за птици 

  Поезия » Философска
354 0 0

Вече се изнесоха на юг.

Листопадът ревизира празния уют -

сложи за бележка три листа

със различна шарка и петна.

Първо на комина,

че е най-висок.

Дим ако извие къдрав рог,

облакът да алармира. На часа.

На прозорците със пръсти начерта

числа поредни, за да има ред.

Ако спука пак студът стъкло,

вятър да нощува в чуждото легло.

И на прага - тънка тел от мед -

да жужи, щом стъпи там човек.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??