14.10.2022 г., 6:55 ч.

Къщичка със двор 

  Поезия
247 0 4

КЪЩИЧКА С ДВОР

 

Да имам къщичка със двор

и дива круша в двора.

Под нея масичка и стол,

над нея само Бога!

 

Край къщичката да минава път!

Прашасал, див, широкоплещест!

И щом ме види, да поспре -

да ми разкаже нещо!

 

И аз ще стана глух и сляп

за плитката житейска драма!

Ще слушам пътя във захлас,

тъй както слушах мама!

 

Времето ще ме пожали, може би...

Ще тръгне колелото наобратно.

На пътя в дрезгавият глас,

ще позная и гласът на татко!

 

Животът бързо изтъня...

И майка ми от тук ще си отиде!

- Когато станеш много стар,

ела да те прегърнем, сине!

 

Така ще каже тя, преди

да се венчае за баща ми!

Това ще каже тя...

и ще ме погали!

 

Как искам къщичка със двор,

когато вече никой няма.

На двора - масичка и стол,

над къщичката - мама!

 

Емил Стоянов

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??