25.08.2011 г., 9:16 ч.

Къси, боси... 

  Поезия » Пародии
597 0 1

 

 КЪСИ, БОСИ...

 

Къси, боси, празни рими!

Успешно само с "Нищото"

                           съпоставими...

В тях няма "Ох!"

Нито пък "Ах! Напразно ли се

                                    пак минах!"

Който пък  намери във тях

                                          смисъл,

нека знае!

          НЯМА ЗЛА УМИСЪЛ...

 

КОГАТО БРАКЪТ ОСТАРЕЕ...

Ако ми няма половинката,

защо да живея?

Как деня самин да прекарам,

ако няма с кого да се скарам?

 

                ВЪЗДИШКА

Родино  Моя,

измъчена, отчаяна и гладна...

Кажи, остана ли ти нещо

и аз от теб да си открадна?

 

                   КЪСМЕТ

Питат ме дали съм със Късмет?

Едва ли!

Аз още никого не съм окрал,

а мене мургавите

           поне десет пъти

                                 са ме крали...

Не ви се сърдя, аз не съм расист!

А и вие няма гладни да измрете?

Затова си щракайте

                        със пръсти

                                       и крадете...

 

          BG  ДЕМОКРАЦИЯ

Оглежда се Илия и забелязва!

Пак си беше в тия...

Така че нищо ново

                                  под небето...

Продължава си дебата

                                  за примата

на кокошката или яйцето...

 

                НОВОТО ЧУДО

Огнена светкавица.

                              Небесен гръм!

От облаците чу се глас

                 и блесна

                        Истина известна...

Обявявам всичките закони

                         на разпродажба!

От днес нататък

  благоденствие да се постига

                            само с кражба...

 

                       КОЙ?

Кой в България Законите спазва?

Кой глупак ще се самонаказва?

Съдът пък може и да го накаже,

ако не знае кому колко да намаже...

Хаосът в държавата ни шета,

наднича от всички кюшета.

Служи на червените Де Сета...

 

        ПРЕГРЪДКАТА

По-големият ни брат

ни дебне като хрътка!

Не разрешава да се пуснем

от "братската прегръдка"...

 

               ЗАГАДКАТА

Чух на мадам Тачър

                      правилото златно.

Нямало на тоя свят

                         нищо безплатно...

Въртя се във леглото.

      Мисля. Сън не ме похваща!

По телефона като разговарям,

           "безплатните минути"

                            кой ми плаща...

 

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Отново сьм тук,БЕЛМЕКЕНЕЦ.Голям талант си,признавам!Има6 мнение по всички вьпроси.Радвам ти се и ако няма с кого да се кара6, карай се на врабчетата, с тях е интересна кавгата.Поздрав от Мадрид това лято не успях да ида до Пловдив , се видя с моите другари от чаира.Желая ти нови творчески успехи!
Предложения
: ??:??