23.06.2009 г., 14:25 ч.  

Късни думи 

  Поезия » Бели стихове
858 0 4

Късни думи в тъмни часове,

полъх на любов, пеещо сърце...

 

... и пак лежа на лявото  ти рамо,

по мене броди топлият ти дъх...

потънала в ръцете ти, изцяло

завладяна - без вина или протест,

разтворена в очите ти, лежа по тебе...

 

Това е. Друго няма.

И няма ден. И няма нощ.

Светът го няма. И само двама сме…

 - до утрото! ... а после –

 тъмни думи в късни часове...

 

Говори ми сърцето ми, обледенено -

„събуждай се!”

 

Кога ще ме спасиш, любов?

Изгубих се, върни ме!...

© Деница Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??