22.10.2008 г., 12:21 ч.

Късно е 

  Поезия » Любовна
494 0 2

Късно е... за мелодрами,

за отлетели непризнати грехове,

дори и да живели сме с измами,

нака да не бъдем мълчаливи врагове.

 

Късно е... да търся в тебе смисъл,

началото лети към своя край,

надеждата порочно търси мисъл,

но раняваме се с тебе само май.

 

Късно е... да сътворя звезди,

когато пороя отново ме влачи,

трябва ли да тъмнея в твоите сини очи,

не ти ли стигат душевните палачи?

 

Късно е... за жалко покаяние,

изтичат часовете, времето лети,

няма вече дъх - последно отчаяние

се рови в купчината от мечти.

 

Късно е... да бъде светло утре,

че още вчера то умря,

изтезанието началото на нова смърт е,

нека стопи се в последна сълза!

© Мария Манджукова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??