27.04.2024 г., 10:48 ч.

Лабиринт от непокорство 

  Поезия » Философска
63 0 0

Животът не е просто колело,

а стръмен лабиринт от непокорство.
И няма да е пристан и легло,
ако не го живееш със достойнство.

 

Не ще отвори огнени врати
и приказни пейзажи  в меден залив,
а тихо ще прелисти куп мечти,
повехнали от непреклонен порив.

 

Животът не е бързей на река
и музика родена от  прегръдка.
Не е талант на сръчната ръка
и шепот от незабравима тръпка.

 

Той знае, че греховен е светът
и времето прелита като гълъб,
а щом затваря прохода върхът -
ще трябва да посееш пътя дълъг.

 

Животът не е миг от вечността,
а късче от метежа на съдбата.
Дори когато ражда чудеса,
отново стиска с две ръце стрелата.

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??