11.05.2017 г., 23:10 ч.

Лаборатория 

  Поезия » Друга
591 0 0

Във колбите бъркаме – славно ругаем.

Резултат  не излиза – колко се каем.

Дали пък от нас не зависи?

Да влезем във нормите с пурпурна слава.

Бенкелманът се цупи.

Същинска забава.

Защо е камионът така  натоварен?

Отчитам, отчитам и просто се питам, какво е това?

Върховна следа.

Огъване меря, а търся любов.

Дайте ми моля Ви, пресен картоф.

Със площ  и динамика аз предпочитам.

Забивам, тревожа се, дори се оплитам.

Прекрасно махало – сцепление мери.

Печелим в съгласие пълно доверие.

Петното е пясъчно – искам да свети.

Прегракнали гарвани – сричат куплети.

И формули вплитам в това изпитание,

ще трябва да сърбам чорба във изгнание.

Понасяме латата, пъхаме клинове.

Отчитам, отчитам,  дори се преплитам.

И пътища славни се ширнали в миг.

Ще бъдат построени от инженера велик.

© Симеон Пенчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??